Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ευεργετικό το μέλι για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και για την οικονομία


Το μέλι είναι ευεργετικό τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, όπως όλα δείχνουν. Σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει και πολλοί νέοι άνθρωποι αναζητούν λύσεις στο επαγγελματικό αδιέξοδο, η ενασχόληση με τη μελισσοκομία αποκτά όλο και μεγαλύτερο «κοινό».

Το πράσινο τσάι κρατάει πιο υγιείς και ευκίνητους τους ηλικιωμένους


Οι ηλικιωμένοι που πίνουν τακτικά πράσινο τσάι, έχουν αυξημένες πιθανότητες να παραμείνουν πιο ευκίνητοι και αυτοεξυπηρετούμενοι, με το πέρασμα του χρόνου, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ιαπωνική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γιασουτάκε Τομάτα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Τοχόκου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διαιτολογίας «American Journal of Clinical Nutrition», σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ μελέτησαν περίπου 14.000 άτομα άνω των 65 ετών επί μία τριετία.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Στάνφορντ: Αυτοκινητόδρομοι θα φορτίζουν ασύρματα τα ηλεκτροκίνητα


Είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που δρουν ανασταλτικά στην ευρύτερη διείσδυση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Τώρα, ερευνητές του Στάνφορντ υπόσχονται τη λύση στο πρόβλημα της εμβέλειας και του άγχους που προκαλεί στους οδηγούς ο εντοπισμός ενός σταθμού επαναφόρτισης: αναπτύσσουν ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης που, όπως λένε, θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμων που θα φορτίζουν αυτοκίνητα ή φορτηγά καθώς αυτά κινούνται.