Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Μύρτιλλα, μήλα και σταφύλι προστατεύουν από τον διαβήτη

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτό συμβαίνει μάλλον επειδή τα συγκεκριμένα φρούτα εκτός από ίνες και αντιοξειδωτικά, περιέχουν ανθοκυανίνες σε μεγάλη ποσότητα, αλλά και πολυφαινόλες, που είναι γνωστές για τις ευεργετικές τους ιδιότητες.
Μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από διαβήτη τύπου 2 έχουν όσοι καταναλώνουν αρκετά φρούτα, αλλά κυρίως σταφύλι, μύρτιλλα και μήλα. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από διεθνή επιστημονική ομάδα, με ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Σιγκαπούρη.