Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Μια ακόμη αρκούδα θύμα τροχαίου στην Εγνατία Οδό


Θύμα τροχαίου έπεσε και πάλι μια αρκούδα στην Εγνατία Οδό, στον κάθετο άξονα Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή. Πρόκειται για μια ενήλικη θηλυκή αρκούδα βάρους 80 κιλών.
«Είναι το 10ο θύμα τροχαίου στην Εγνατία Οδό μέσα στο 2009. Ο αριθμός αυτός όμως, δε φαίνεται να ανησυχεί τους υπεύθυνους, οι οποίοι συνεχίζουν να αδιαφορούν για την ανεπάρκεια της περίφραξης του αυτοκινητόδρομου, που αποτελεί το κύριο αίτιο τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες», επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση των περιβαλλοντικών οργανώσεων «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ».
Το τροχαίο συνέβη χθες, όταν το άτυχο ζώο πέρασε πάνω από την περίφραξη και στην προσπάθειά του να διασχίσει το οδόστρωμα, χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα στο ύψος του κόμβου του Μικρόκαστρου, όπου εγκλωβίστηκε και κατέληξε. Ο οδηγός εγκατέλειψε το σημείο του ατυχήματος χωρίς να ειδοποιήσει την Τροχαία.
Τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ειδοποίησε η Τροχαία Κοζάνης.
«Τα περισσότερα θανατηφόρα για την αρκούδα τροχαία σημειώθηκαν στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου, στο οποίο εκτός από την ανεπάρκεια της περίφραξης δεν έχει προβλεφθεί η κατασκευή ειδικών περασμάτων για την αρκούδα, αλλά δεν υπάρχει και η κατάλληλη σήμανση, που να προειδοποιεί τους οδηγούς να ελαττώσουν ταχύτητα. Είναι θέμα τύχης το ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε θρηνήσει και ανθρώπινα θύματα», σημειώνεται στην ανακοίνωση των περιβαλλοντικών οργανώσεων.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: